Tuesday, October 26, 2010

citer dah basi..

salam semua..dah lama sy x mengomel kat sini kan..almaklum ari² keje..asal nk sign in je ada keje yg mendatang..kalau kat umah Mr Daddy asyik kongker so camne tu? hehe..sebenarnya takde citer menarik pun nk dikongsi..sbb rasenya dh terlalu byk story yg terkumpul dan tak tau yg mana satu nk citer dulu..

okla memula sy citer pasal Raya 2010 la..xbyk kisah pun sbb cuti pjg so kiteorg lepak kat kg je la kan..n seperti biasa kami akan beraya di Kuantan dulu (atas sebab² tertentu yg xboleh dielakkan dan hanya org perseorangan je yg memahami hehe)..tp thn ni agak rushing sbb kami berdua xdpt cuti so terpaksa balik pd malam raya..mujur dapat half day (atas ehsan co. masing²) raya ke-2 pulang ke Muar..ada sejarah baru yang mana sy dapat beraya ke rumah @Mama Hana yg kebetulan pd raya ke-4 ada kenduri aqiqah utk si puterinya Danisya..so dapatla kami makan beriani kambing yg rasenya mmg ummpphh!! (siap tapau bawak balik Kuantan ok) lepas tu terus bergerak ke Kuantan untuk habiskan cuti raya kami yg seminggu tu (tapi cam bese laa perli tetap perli ok ahaks) si princess damia demam pulak..cam bese laa kalau berjalan jauh je mesti dapat demam..tp nasib bek dh nak balik KL demam dia dh kebah..

then balik ke KL rutin harian berjalan seperti biasa walaupun dalam hati kami punyala malas nk pegi keje..aduyai takdek ke keje dlm dunia ni boleh duk kat rumah ujung bulan dapat gaji jek..uhukss kalau ada laa sy org pertama yg akan buat kenduri tau..nguahahaha tp malas sy xpanjang sbb sy dikejutkan dgn keadaan princess sy yg kembali demam..hari ke-2 panasnya sentiasa on off diselangi dgn selesema dan batuk yg berpanjangan..balik keje mlm tu terus sy bergegas ke Hospital Pusrawi utk mendapatkan rawatan selanjutnya..dan Dr pun mereferkan kami kemana² Hospital utk dapatkan rawatan lanjut disebabkan demam damia sudah seminggu lamanya..mlm tu juga dia ditahan di Damansara Specialist..temp @40'c mmg panas giler time tu..n 1st time sy terpaksa manahan sebak sy melihat nurse mengambil darah dan urine utk further check-up..aduyai rase nk terduduk tgk dia meraung² mintak tlg..dan resultnya damia terkena jangkitan virus dan ada bacteria jahat dlm urinenya..so warded selama 9 hari dengan bill charged @ RM jeng jeng...malas nk type kat sini sbb tak sampai ati nk revealkan hehe..

now she's getting fine n well..harap² lepas ni takde lagi jadik mende² camni..sy dh tak sanggup nk tgk dgn mata kepala sy sendiri keadaannya yg lemah dah lesu tak bermaya..semoga sayang diberikan kesihatan yg baik selepas ni yer..jgn nakal² tau..AMINNNN

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete